O podpore športu v meste bude rokovať MsZ opätovne v septembri

30.08.2012 Prešov

Prešov 30. augusta (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove dnes neodsúhlasili dotáciu pre občianske združenie (o.z.) Hokejový klub (HC) Prešov, ktoré vzniklo pred niekoľkými mesiacmi za účelom podpory a rozvoja prešovského športu a hokeja. O podpore pre rozvoj športu na území mesta bude MsZ opätovne rokovať v septembri.
Občianske združenie HC Prešov malo záujem aj o budúcu prevádzku prešovského zimného štadióna. Ten však zostáva po dnešnom rokovaní poslancov naďalej pod Mestskou správou služieb.
HC Prešov požiadalo v uplynulom období Slovenský zväz ľadového hokeja o prijatie za riadneho člena zväzu a prostredníctvom dohody s HC Prešov O7, s. r. o., sa uchádza zároveň o získanie súťažnej licencie na 1. hokejovú ligu.
Občianske združenie chce teda zodpovedať za fungovanie hokeja v Prešove od prípravky až po seniorov. V tejto súvislosti sa na dnešnom rokovaní poslancov uchádzalo prostredníctvom predloženého materiálu o dotáciu z rozpočtu mesta na svoju činnosť do konca roka 2012, v sume 132.000 eur.
"Táto dotácia nebola zastupiteľstvom schválená. Poslanci však prijali v súvislosti s predloženým materiálom niekoľkobodové uznesenie," informovala TASR hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.
Ako dodala, na základe uznesenia by sa mal materiál o podpore športu v Prešove dostať na septembrové rokovanie MsZ v prepracovanej podobe. Zároveň v ňom má byť zapracovaný návrh, aby jedno percento z budúcoročného rozpočtu šlo na podporu športujúcich detí a mládeže.
Poslanci taktiež schválili, aby predkladateľ doplnil materiál o návrh zástupcov mesta do orgánov HC Prešov, o. z. Zároveň zaviazali vedenie mesta, aby im na septembrovom zasadnutí MsZ predložil návrh dotačných pravidiel pre podporu športujúcej mládeže. "Poslanecký zbor rovnako schválil dvoch ďalších konateľov Mestskej správy služieb," uzavrela Kmetóny Gazdová.
 

Vyberte región